Movember: 10 χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών με φοβερά μουστάκια

Reading Time: 2 minutes

Από το 2004, κάθε χρόνο ο Νοέμβριος παίρνει και το παρατσούκλι ‘Movember’, αφού σε αυτό το μήνα γίνεται προσπάθεια για να μάθει ο αντρικός πληθυσμός τα διάφορα είδη καρκίνου, όπως ο καρκίνος του προστάτη και ο καρκίνος των όρχεων.

Το ίδρυμα Movember κάθε χρόνο πραγματοποιεί φιλανθρωπικά events, ενθαρρύνοντας τους άντρες (τους οποίους αποκαλεί ‘Mo Bros’) να αναμειχθούν στο σκοπό αυτό με στόχο να αυξηθεί το ποσοστό πρόληψης του καρκίνου αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ αργότερα επεκτάθηκε και σοτν υπόλοιπο κόσμο.

Με την ευκαιρία αυτή, ανατρέξαμε στο αρχείο μας και βρήκαμε τους κορυφαίους 10 μυστακοφόρους χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, τους οποίους σας παρουσιάζουμε, θέλοντας κι εμείς με τη σειρά μας να τιμήσουμε το κίνημα αυτό.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις, είστε ευπρόσδεκτοι/ες να τις αφήσετε στα σχόλια από κάτω! Ξεκινάμε…
10-haggar

10. Haggar (Final Fight)

O Mike Haggar, ήταν πρώην επαγγελματίας παλαιστής του wrestling και πλέον Δήμαρχος της Metro City (κι αν σου πάει μην τον ψηφίσεις!). Τον θυμόμαστε οι gamers των 80’s από τις καρπαζιές που μοίραζε ανελέητα στα μέλη της συμμορίας Mad Gear, στο φοβερό παιχνίδι Final Fight. Είχε συμμετοχή επίσης στα παιχνίδια Saturday Night Slam και Street Fighter.

9. Peppy Hare (Star Fox)

Αν και γούνινο δεν παύει να είναι μουστάκι. Και μάλιστα αριστοκρατικό. Τόσο καλό, που κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα μας. Ο Peppy Hare είναι ένας λαγός που φορεί κόκκινη στολή και αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας Star Fox. Σύμφωνα με το αρχηγείο Star Fox, έχει μια κόρη την Lucy, ενώ είναι χείρος, αφού η γυναίκα του Vivian απεβίωσε. Πέραν της σειράς Star Fox, τον έχουμε δει επίσης και στα παιχνίδια Super Smash Bros. Melee, Super Smash Bros. Brawl.

9-starfox

8. Foreman Pig (Angry Birds)

Πιθανότατα το πλούσιο του μουστάκι (και λιγότερο το χαζό του βλέμμα) τον κάνει να είναι το δεξί χέρι του King Pig. Μπορέι να τον ξέρετε και ως Moustache Pig. Είναι επίσης το δεύτερο δυνατότερο γουρούνι από τα υπόλοιπα του παιχνιδιού. Στη σειρά κινουμένων σχεδίων Angry Birds υπάρχει μόνο ένα Foreman Pig, ενώ στο παιχνίδι υπάρχουν πολλά. Πρωτοεμφανίστηκε στο δεύτερο κόσμο του παιχνιδιού και από τότε το γκρεμοτσακίζουμε είτε από τα tablet μας είτε από τις παιχνιδοκονσόλες μας!

8-pig

7. Rufus (Street Fighter 4)

Αν και υπέρβαρος, εντούτοις αυτός ο παλαιστής από το Street Fighter 4 εξέπληξε τους πάντες με την ταχύτητα του. Στόχος του ήταν να κερδίσει τον Ken και να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος παλαιστής στις ΗΠΑ. Το μακρύ του ξανθό μουστάκι συνοδεύεται με επίσης ξανθό ponytail μαλλί, στην κορυφή της ξυρισμένης του κεφαλής. Φοβερό.

 

7-rufus

6. Dr Wily (Megaman)

Τον γνωρίζουμε επίσης και ως Dr. Willy, Dr. Wiley ή Dr. Waily. Είναι ο κύριος ανταγωνιστής της αρχικής σειράς Mega Man και εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι, όχι όμως απαραίτητα ως ο final boss. Θυμίζει λίγο Albert Einstein, με τη διαφορά πως ο λαμπρός αυτός επιστήμονας του παιχνιδιού είναι τρελάρας που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Ήταν ο συνεργάτης και στενός φίλος του Dr. Light, τον οποίο είχε βοηθήσει να φτιάξει αρχικά τα ρομπότ για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια όμως, τα προγραμμάτησε για να κατακτήσει τον κόσμο. Για κάποιο περίεργο λόγο, του αρέσει να ανασηκώνει τα φρύδια του πριν μπει στην καψούλα του.

6-megaman

5. Andrew Ryan (Bioshock)

Το λεπτό μουστάκι του θυμίζει άλλες, παλιές εποχές, που του δίνει άλλο αέρα και κλάση, ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους. Η δίψα του για την τάξη τον οδήγησε στον μαγευτικό υποθαλάσσιο κόσμο της πόλης Rapture. Ως άνθρωπος που του αρέσει η πειθαρχία και να ελέγχει τα πάντα, έχει τον απόλυτο έλεγχο του μουστακιού του! Ο ουτοπικός του κόσμος μετατράπηκε σε δυστοπία, με αποτέλεσμα να κρυφτεί και να χρησιμοποιήσει στρατιές μεταλλαγμένων ανθρώπων ούτως ώστε να αμυνθεί και να παλέψει ενάντια σε αυτούς που του πήγαιναν κόντρα – ανάμεσα σε άλλους και ο Jack από το πρώτο BioShock.

Fun fact: Η εμφάνιση του Ryan είχε βασιστεί στους Ayn Rand, Howard Hughes και Walt Disney. Θεωρείται από το Electronic Gaming Monthly ως ο ένατος καλύτερος πολιτικός χαρακτήρας σε βιντεοπαιχνίδι.

5-ryan

4. Captain Price – Call of Duty

Τον έχουμε δει και με γένι, αλλά με το μουστάκι του φαίνεται καλύτερος! Μπορεί να είναι συμπονετικός αλλά και αμείλικτος όταν χρειαστεί, γεγονός που τον κάνει απλά ηγέτη.

Fun fact: Ο Captain John Price ψηφίστηκε ως ο 17ος κορυφαίος χαρακτήρας από τα Ρεκόρ Guinness (έκδοση για gamers 2011).

4-captain-price

3. Dr Robotnik / Doctor Eggman (Sonic the Hedgehog)

Ο τρελάρας επιστήμονας και κύριος αντίπαλος του Sonic αφήνει το μουστάκι του να ανεμίζει… έξαλλα, δίνοντας την εντύπωση πως ακόμη κι αυτό προσπαθεί να ξεφύγει από τις μανιώδεις προθέσεις του. Σαν άλλος καραμπινάτος νταλικιέρης, έχει ένα από τα γνωστότερα μουστάκια (και κόκκινες μύτες) στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.

Fun fact: Ο Eggman λέγεται πως έχει πιστοποιητικό που αναφέρει πως το IQ του είναι 300!

3-robotnik

2. Solid Snake (Metal Gear Solid 4)

Snake? Snaaaaaake! Το πάνω χείλος του Snake ξέρει να κρύβεται πίσω από το bad-ass μουστάκι του εξίσου καλά όσο και ο ίδιος απέναντι στους εχθρούς του. Με το μουστάκι του έχουν κάνει τις πιο απίστευτες αποστολές και πραγματικά λυπούμαστε που ο κύκλος της σειράς Metal Gear έχει φτάσει σε τόσο άδοξο τέλος, αφού όπως είναι γνωστό ο δημιουργός του Hideo Kojima έχει φύγει από την Konami.

Fun fact: Το πραγματικό του όνομα είναι David, έχει IQ 180 και μιλά άπταιστα έξι γλώσσες!

2-snake

1. Mario (Super Mario Bros)

Αυτό μας έλειπε, να μην ήταν στην κορυφή της λίστας ο πιο γνωστός και εύκολα αναγνωρίσημος χαρακτήρας στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών! Ο Mario κατ’ ακρίβεια είναι ο πρώτος χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιού με μουστάκι. Στον Βασίλειο του Μανιταριού, φαίνεται πως είναι μόδα, αφού εκτός από τον Mario, μυστακοφόροι είναι επίσης οι Luigi, Wario, Waluigi ακόμη και ο King Bo Bomb! Το μουστάκι του Mario αποτελεί θα λέγαμε το σήμα κατατεθέν του, αφού είναι τόσο χαρακτηριστικό που δεν μπορεί κανείς να τον φανταστεί χωρίς αυτό!

Fun fact: Το μουστάκι αποτέλεσε έμπνευση του Shigeru Miyamoto, καθώς ήταν δύσκολο να σχεδιαστεί το στόμα του ήρωα ή τα μαλιά του (για αυτό και φορεί καπέλο) σε 8-bit, τότε που σχεδιαζόταν ο χαρακτήρας στο arcade system και στο NES.

1-mario

Τιμητική αναφορά: Sgt Avery Johnson (Halo)

O Επιλοχίας Avery Junior Johnson έχει το κλασικό στρατιωτικό μουστάκι. Εμφανώς εμπνευσμένος από τον λοχία Apone από την ταινία Aliens, ο πεζοναύτης αυτός είναι ένας εκκεντρικός χαρακτήρας που δίνει περίεργους λόγους σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει όσους δρουν κάτω από τις διαταγές του. Όμως, όπως διαφάνηκε από το Contact Harvest, είναι ένας χαρακτήρας που νοιάζεται για τις ζωές των στρατιωτών του, αλλά στην εκπαίδευση τους σπρώχνει στα όριά τους, σε μια προσπάθεια να τους κάνει να έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν στη μάχη.

extra_halo

Share this post

No comments

Add yours