25 χρόνια Sonic: 7 πράγματα που μπορεί να μη γνωρίζατε για τον γνωστό μπλε σκαντζόχοιρο!

Reading Time: 2 minutes

Τα 25α του γενέθλια γιορτάζει σήμερα ο Sonic. Το πρώτο παιχνίδι με τον γνωστό μπλε σκαντζόχοιρο είχε κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου 1991. Ο Sonic, έμελλε να γίνει η μασκώτ της SEGA και ο “αντίπαλος” του Mario της Nintendo. Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια, κατάφερε μέσω 70 παιχνιδιών -και βάλε- να διασκεδάσει gamers από όλο των κόσμο.

Από το ντεμπούτο του σε 2D και στο Sega Genesis, στην κοινή παρουσία του με τον Mario στην παιχνιδοκονσόλα Wii.

Θέλοντας να τιμήσουμε τον Sonic και την παρουσία του, σας παρουσιάζουμε εφτά πράγματα τα οποία μπορεί να μη γνωρίζετε για τον συμπαθή σκαντζόχοιρο!

1) Δεν ήταν πάντα σκαντζόχοιρος

ristar

Η αρχική μασκώτ της Sega ήταν ένας έφηβος με μεγάλα αυτιά, που ονομαζόταν Alex Kidd, ο οποίος δυσκολευόταν να φτάσει την δημοτικότητα του Mario της Nintendo. Σε μια προσπάθεια να πάει καλή… κόντρα, η Sega προσπάθησε να βρει διάφορους τρόπους για να αντικαταστήσει τον Alex. Ανάμεσα στις ιδέες για τη νέα μασκώτ ήταν ένα armadillo, μια φιγούρα που έμοιαζε τρομερά με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Theodore Roosevelt και ένας λαγός! Όλα αυτά τα τρία στη συνέχεια έγιναν άλλοι χαρακτήρες (κυρίως ο Teddy Roosevelt, ο οποίος ήταν η βάση του χαρακτήρα του Dr Robotnik, του αιώνιου αντίπαλου του Sonic).

2) Δεν ονομαζόταν πάντα Sonic

twIJ9IDoBmBBm

Με το που η Sega αποφάσισε να προχωρήσει την ιδέα της με τον σκαντζόχοιρο ως τη νέα της μασκώτ, είχε έρθει η στιγμή να του δώσει και όνομα. Αντί όμως να πάει απευθείας με την ονομασία που γνωρίζουμε όλοι σήμερα, τον είχε ονομάσει… Mr Needlemouse! Ευτυχώς όμως, κάποιος από τη Sega διαφωνούσε με αυτό και τα υπόλοιπα, αποτελούν μέρος της ιστορίας.

3) O Dr Robotnik ήταν κάποτε καλός

kintobor

Όταν το πρώτο παιχνίδι Sonic είχε κυκλοφορήσει, το Αμερικανικό τμήμα της Sega είχε σκαρφιστεί τη δική του ιστορία για τον κακό Dr Ivo Robotnik (ή Dr Eggman, όπως είναι αλλιώς γνωστός). Σε αυτή την έκδοση της ιστορίας, ο ανταγωνιστής του Sonic ήταν ένας καλός επιστήμονας που ονομαζόταν Dr Ovi Knotobor και ο οποίος ήταν αρχικά στενός φίλος με τον ηρωικό σκαντζόχοιρο. Ένα ανατριχιαστικό όμως ατύχημα στο εργαστήρι του είχε ως αποτέλεσμα ο Kintobor να μετατραπεί σε κακό, γυρίζοντας το όνομα του ανάποδα και ξεκινώντας μια μοχθηρή καριέρα! Αυτή η πλευρά του παρελθόντος του Robotnik άλλαξε στη πορεία, όμως είναι καλά να γνωρίζει κανείς πως ακόμη ένα παιχνίδι όπως κι ο Sonic είναι ικανό να έχει τόσο βάθος στην ανάπτυξη των χαρακτήρων.

4) To Sonic CD ήταν μια… τιμωρία για τους τεμπέληδες

WoHQI8NmrMCMo

Το Sonic CD, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1993, θεωρείται ως ένα από τα highlights της σειράς. Δεν ήταν αγαπητό όμως σε όσους αρέσκονταν να παίζουν με το πάσο τους, ή με αυτούς που ξεχνούσαν να το σταματούν εάν ήθελαν να κάνουν διάλειμμα. Εάν αφήνατε τον Sonic σε ένα τόπο για τρία λεπτά, απλά θα πηδούσε στο θάνατό του!

5) Ο Michael Jackson έγραψε κάποια κομμάτια της μουσικής του Sonic

jackson

Κάποια μουσικά κομμάτια από το Sonic 3 μπορεί να μας φαίνοντα γνωστά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Michael Jackson είχε βάλει το… χέρι του στη σύνθεση μερικών από τα κομμάτια του Soundtrack του παιχνιδιού.

6) O Sonic εν μέρει βασίζεται πάνω στον Bill Clinton

bill

Ο συν-δημιουργός του Sonic, Naoto Ohsima παραδέχθηκε πως η προσωπικότητα του Sonic ήταν εμπνευσμένη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton, ο οποίος ήταν γνωστός για την αντιμετώπιση του να υλοποιεί στόχους. Την ίδια ώρα, ο Michael Jackson, προτού καταλήξει να γράφει τραγούδια για το Sonic, είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παπούτσια του Sonic, αφού οι σχεδιαστές του είχαν δει τα παπούτσια του MJ στο μουσικό φιλμάκι ‘Bad’.

7) Το ντεμπούτο του δεν ήταν καν στο δικό του παιχνίδι! 

sonic-rad

Αν και πολλοί θα θεωρείτε πως ο Sonic είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1991 στο Mega Drive, εντούτοις είχε πρωτοεμφανιστεί σε ένα άλλο παιχνίδι – το οποίο ονομαζόταν Rad Mobile και είχε κυκλοφορήσει στα Ιαπωνικά Arcades λίγους μήνες πριν!

 

 

Share this post

No comments

Add yours